• Welkom bij Amputee Care Center

  • powered by Spronken

Primeur in de Benelux : eerste 3D geprinte bionische arm werd afgeleverd

Persbeeld

In Genk heeft Spronken Orthopedie in haar Amputee Care Center de eerste volledig 3D-geprinte bionische arm afgeleverd. Een primeur voor de Benelux.  

“Voor het eerst in 27 jaar kan ik opnieuw fatsoenlijk biljarten, dankzij deze prothese”, glundert Roger Fincken, die zijn rechterhand verloor bij een motorongeval.

Roger Fincken uit Maaseik krijgt eerste 3D-geprinte robotarm (Maaseik) | Het Belang van Limburg (hbvl.be)

Wij leverden de eerste volledig 3D-geprinte bionische arm in de Benelux af, een primeur. Wij hebben Roger Fincken uit Maaseik, die zijn rechterhand verloor bij een motorongeluk, als gelukkige ontvanger. Hij prijst de nieuwe 'Hero Arm' van Open Bionics, exclusief verkrijgbaar via ons centrum. De lichte en ademende prothese opent voor Roger een nieuwe wereld, waardoor hij na 27 jaar weer fatsoenlijk kan biljarten en autorijden. Het 3D-geprinte model biedt aanzienlijk meer draagcomfort en functionaliteit dan zijn vorige prothese.

De Hero Arm is een staaltje spitstechnologie, waarbij alles, behalve de robotgestuurde hand, 3D-geprint is. Roger, die de prothese in ons Amputee Care Center in Genk heeft aangemeten gekregen, prijst de mogelijkheid om de strakheid zelf aan te passen, wat wondjes voorkomt. Het design van de cover is zelf te kiezen, met zelfs de optie voor een arm in de stijl van Iron Man dankzij een samenwerking met Marvel.

Hoewel de Hero Arm indrukwekkende voordelen biedt op het gebied van draagcomfort, denken wij niet dat het de klassieke prothese zal verdringen. De opvallende, futuristische look van de 3D-geprinte arm met cover is niet voor iedereen, en sommigen geven de voorkeur aan een minder opvallende prothese.

Roger kreeg zijn prothese in ons Amputee Care Center in Genk, dat multidisciplinaire zorg op maat biedt voor prothesedragers. Naast nieuwe patiënten kunnen ook prothesegebruikers uit binnen- en buitenland hier terecht voor second opinions en optimalisatie van hun prothese. Onze aanpak richt zich op hoogtechnologische en innovatieve hulpmiddelen, inclusief 3D-geprinte arm- en beenprothesen op maat.

Wij begeleiden patiënten vanaf voor de operatie tot volledige prothese, waardoor de meeste mensen met een beenamputatie na 7 weken weer zelfstandig kunnen lopen. Onze innovatieve aanpak strekt zich ook uit tot het aanmeten van een nieuwe beenprothese op één dag.

Wij geloven dat de totaalzorg voor prothesedragers barrières kan doorbreken en bijdraagt aan een gelijkwaardige toekomst voor geamputeerde patiënten.