• Welkom bij Amputee Care Center

  • powered by Spronken

Aangepaste ZORG voor, tijdens en na je amputatie

beenamputatie bij kinderen
contact us

Boek een kennismakingsgesprek met een heerlijke kop koffie !

Contacteer ons via het contactformulier of
via +32 (0)470 500 888. Wij staan graag tot uw dienst.

“Samen met mijn strijdlust, positiviteit en moed, en met de hulp van het team van het Amputee Care Center wordt mijn beperking een unieke uitdaging.”
S. R.

Onderzoek wijst uit dat een gestandaardiseerde aanpak van het zorgtraject voor, tijdens en na een amputatie ervoor zorgt dat de prothese sneller kan worden aangemeten en de kans op functioneel gebruik sterk verhoogt.

Als één van de marktleiders in de technische orthopedie in België besteden wij daarom bijzondere aandacht aan totaalzorg. Onze prothesisten faciliteren voor elke individuele patiënt waar mogelijk een multidisciplinair behandelplan in functie van het fabriceren en functioneel maken van de prothese.

Een duidelijke communicatie is essentieel. Het is daarom belangrijk iedere patiënt en zijn omgeving grondig te informeren over de verschillende stappen van het vooropgestelde traject.

De belangrijkste pijlers van dit traject zijn :

  • de holistische benadering van de geamputeerde, indien mogelijk zelfs voor de amputatie.
  • een nauwgezette opvolging gedurende de eerste 10 dagen postoperatief, met aandacht voor oedeemcompressie, preventie van flexiecontracturen en wondbescherming.
  • het aanleggen van silicone liners voor een gecontroleerde compressietherapie in combinatie met hydroactieve wondverzorging.
  • actieve therapie waar we focus leggen op het bieden van optimale condities voor een vroege mobilisatie, het aanleggen van de prothese en het verbeteren van het genezingsproces.

Mocht er de behoefte bestaan om lotgenoten te spreken, kunnen we tevens terugvallen op een uitgebreid netwerk van prothesegebruikers. Vanuit hun ervaring kunnen zij de toekomstige prothesegebruikers bijstaan met raad en daad.

Het belangrijkste objectief is om hiermee een continuüm van zorg te bieden voor de gebruikers van alle leeftijden en hun omgeving.