• Welkom bij Amputee Care Center

  • powered by Spronken

Het pre-operatief kennismakingsgesprek

Het pre-operatief kennismakingsgesprek

Vooraleer over te gaan tot een amputatie zal er steeds* een gesprek plaatsvinden waar de leden van het team u zullen informeren over wat er gaat gebeuren tijdens de amputatie en wat het vervolgprogramma zal zijn.

De belangrijkste reden om dit gesprek te laten plaatsvinden voor de operatie, is om ervoor te zorgen dat u met enige gemoedsrust de operatie kan ondergaan en zich hopelijk niet al te veel zorgen maakt over wat er komen zal.

De chirurg geeft u meer informatie over de operatie en het belang van de juiste hoogte van de amputatie. Een belangrijke indicator van de amputatiehoogte is het niveau van weefselschade.

De revalidatiearts zal u vervolgens informeren over het revalidatietraject en over het team dat met u zal werken om u zo snel als mogelijk te laten functioneren met uw prothese. Doelstellingen zullen verschillend zijn afhankelijk van het niveau van amputatie en uw algemene fysieke conditie.

Er kan zelfs contact opgenomen worden met lotgenoten, die u hun verhaal kunnen delen. Dit geeft vaak een realistische weergave van wat u als toekomstige prothesegebruiker mag verwachten.

Het doel voor de meeste mensen is om zo snel mogelijk weer zelfstandig te kunnen functioneren. Daarom is efficiënte prothesezorg erop gericht om patiënten te helpen om zo snel mogelijk te genezen en zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het dragen van de prothese.

Mensen die goed voorbereid zijn - fysiek en emotioneel – keren sneller terug naar hun favoriete dagelijkse activiteiten. Daarom is het pre-operatief kennismakingsgesprek - voor de operatie -  een stap die niet overgeslagen mag worden.

Is uw amputatie operatie gepland of hebt u net een amputatie ondergaan? Of had u misschien graag met een lotgenoot gesproken? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor meer gerichte informatie!

(* Ingeval van een levensbedreigende situatie, bijvoorbeeld na een ernstig ongeval, is er meestal geen tijd om dergelijk voorbereidend gesprek te voeren.)