• Welkom bij Amputee Care Center

  • powered by Spronken

Is osseointegratie een oplossing?

Osseointegratie

Osseointegratie chirurgie bij geamputeerden wordt gedefinieerd als een procedure waarbij een implantaat (vaak titanium) direct wordt verankerd aan het resterende bot. Vervolgens wordt er via een kleine opening in de huid (stoma), via een transcutane connector, een prothese wordt bevestigd. Deze techniek heeft in de afgelopen 30 jaar geleidelijk meer acceptatie gekregen.

De prothese wordt dus direct bevestigd aan het skelet zodat er geen prothesekoker meer nodig is. Deze geavanceerde techniek levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van patiënten met een amputatie, doordat er bijvoorbeeld geen prothesekoker moet gedragen worden.

In Nederland worden osseogeïntegreerde prothesen voor amputatie patiënten wordt ook wel klikprothesen genoemd. 

Keep Walking Implantaat

Het Keep Walking implantaat is een endo-implantaat en waarschijnlijk de beste oplossing voor patiënten met een transfemorale amputatie.

Het implantaat zorgt voor een verhoogde eindbelasting en meer stabiliteit van het bovenbeen in de prothesekoker, waardoor er met name een comfortabelere prothesekoker kan gemaakt worden door de prothesist. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat geamputeerden langer en sneller kunnen lopen en met minder energieconsumptie. Dit heeft dan weer een directe impact op de levenskwaliteit van de gebruiker.

Heeft u specifieke vragen over één van beide oplossingen, neem gerust contact met één van onze specialisten. Wij helpen u graag verder.

contact us

Boek een kennismakingsgesprek met een heerlijke kop koffie !

Contacteer ons via het contactformulier of
via +32 (0)470 500 888. Wij staan graag tot uw dienst.