• Welkom bij Amputee Care Center

  • powered by Spronken

Een unieke kinderprothese voor Arthur (6 jaar oud)

Handprothese2

Arthur, een vrolijk jongetje van 6 jaar, had moeite met dagelijkse handelingen en zijn geliefde hobby’s knutselen en keepen. Zijn ouders besloten daarom om op zoek te gaan naar een gespecialiseerd prothesecentrum om Arthur maximale kansen te geven om zich te kunnen ontplooien. In het verleden had Arthur een prothese, maar deze voldeed niet aan de noden. Zo kwamen ze voor een tweede opinie bij het Amputee Care Center, in Genk, België terecht.

Bij het Amputee Care Center (ACC) zagen we al snel dat de actieve, pientere, Arthur meer zou kunnen. Na multidisciplinair overleg werd besloten om te beginnen met een cosmetische kinderprothese.

Elke armprothese is uniek en wordt volledig op maat gemaakt. De kinderprothese voor Arthur werd met precisie digitaal ontworpen en vervolgens 3D-geprint in ons eigen geavanceerde 3D-printing lab. Bij Amputee Care Center kunnen we met trots zeggen dat we een voorloper in prothese innovatie zijn.

contact us

Boek een kennismakingsgesprek met een heerlijke kop koffie !

Contacteer ons via het contactformulier of
via +32 (0)470 500 888. Wij staan graag tot uw dienst.

Een 3D-geprinte prothese op maat voor Arthur

Het 3D-protheselab van het Amputee Care Center (ACC) in Genk is een toonaangevend prothesecentrum waar state-of-the-art arm-, hand- en beenprothesen worden gemaakt. We zijn een leider in Europa en ontvangen prothesedragers uit België, Nederland en van over de wereld voor het maken van unieke, specifieke prothesen voor kinderen en volwassenen. Bij het ACC maken we unieke prothesen die volledig afgestemd zijn op de behoeften van de prothesedrager.

De jonge Arthur kreeg een nieuwe cosmetische armprothese met meerdere opzetstukken. Deze kan hij wisselen afhankelijk van de activiteit, en daar is hij (en zijn ouders) erg blij mee!

Verstelbare prothese voor kinderen

Een verstelbare prothese voor kinderen is een basisprothese die aangepast kan worden aan de groei van het kind, zodat hij langer meegaat en minder vaak vervangen hoeft te worden. Bij het Amputee Care Center maken we deze prothesen uniek en zijn er veel meer mogelijkheden!

Met een speciaal ontworpen opzetstuk, een koker met een lepel, kan Arthur voorwerpen klemmen en manipuleren. Dit helpt bij dagelijkse taken zoals eten en drinken, maar ook bij het knutselen en andere leuke dingen om te doen.

Arthur houdt van sporten. Voor het keepen hebben de prothesisten van Amputee Care Center daarom een speciale hand ontworpen. Met dit prothese opzetstuk wordt Arthur niet alleen een betere doelman, maar kan hij ook allerlei voorwerpen vasthouden en tweehandige taken uitvoeren.

De kinderprothese van Arthur is functioneel en flexibel, en kan aangepast worden als hij groeit en zich verder ontwikkelt. Bij Amputee Care Center luisteren we naar de wensen en maken op basis daarvan voor ieder kind de ideale kinderprothese op maat. Uiteraard is een uniek ontworpen prothese voor volwassenen ook mogelijk!

A6

Kind met prothese kan rekenen op innovatie!

De grote innovatie van digitaal design en 3D-printing in prothesen is dat het op maat gemaakte, betaalbare en snel te produceren prothesen mogelijk maakt, die eenvoudig kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van het kind.

De armprothese of handprothese die wij maakten voor Arthur is meer dan een hulpmiddel. De prothese zorgt voor trots en zelfvertrouwen. Arthur ziet zijn arm niet als een beperking, maar de prothese als een verrijking. Zo kan hij als kind met een prothese nieuwe dingen ontdekken en nieuwe uitdagingen aangaan. 

Prothese voor kinderen met print

Ons doel is het maken van helden! Het design van de kinderprothese voor Arthur, geïnspireerd op Spider-Man, helpt daarbij zeker in zijn enthousiasme. Protheses voor kinderen met print zitten in ons totaalpakket en zijn deel van onze visie om elke prothesedrager zich uniek en speciaal te laten voelen. De kinderprothese krijgt een tekening of print op de prothesekoker waar hij of zij trots op kan zijn.

Van cosmetische naar myo-elektrische kinderprothese

De volgende stap voor Arthur is een myo-elektrische kinderprothese. De door ons op maat gemaakte myo-elektrische armprothese wordt bestuurd door elektrische signalen van de spieren in de arm. Elektroden op de spieren vangen deze signalen op en sturen ze naar de prothese, die ze omzet in bewegingen. Dit type prothese biedt kinderen en volwassenen meer natuurlijke en complexe bewegingen, zoals het openen of sluiten van een hand.

De visie van het pediatrisch prothesistenteam van het Amputee Care Center is om kinderen te helpen om zich bijzonder en lekker in hun vel te laten voelen. Een armprothese, zoals bijvoorbeeld de Hero-arm, maakt kinderen tot "helden" doordat het hen niet alleen fysieke functionaliteit biedt, maar ook emotionele kracht geeft. De prothesen zijn ontworpen om aantrekkelijk en futuristisch te zijn. Die helpt kinderen helpt zich mooi, sterk en uniek te voelen. Daarnaast stelt het hen in staat om dagelijkse taken zelfstandig uit te voeren, wat hun onafhankelijkheid en gevoel van eigenwaarde vergroot. Hierdoor voelen ze zich als een held in hun eigen leven.

Ouders zijn deel van ons protheseteam

Wij vinden het belangrijk om de ouders te betrekken bij het ontwerp van een prothese voor hun kind omdat zij de dagelijkse behoeften en voorkeuren van hun kind het beste begrijpen. Hun betrokkenheid zorgt ervoor dat de prothese optimaal aansluit bij de wensen van het kind, wat onze prothesebouwers helpt bij het ontwerpen van een unieke prothese die de activiteiten van het kind maximaal ondersteunen.

Een 3D-geprinte cosmetische prothese met diverse plug-in hulpstukken is de eerste stap voor Arthur. We blijven hem bij ACC begeleiden op zijn weg naar verdere verbeteringen met langdurige zorg op maat. In overleg met zijn ouders zijn er al plannen om Arthur in de toekomst door te laten groeien naar een gepersonaliseerde myo-elektrische kinderprothese, waar het protheseteam bij het ACC veel ervaring mee heeft. Dit geeft Arthur in de toekomst nog meer mogelijkheden om zijn arm optimaal te gebruiken en om zich speciaal en goed te voelen!

Gratis tweede opinie voor kind met prothese

De kinderprothese op maat van het Amputee Care Center zorgt voor een enorme verbetering in Arthur‘s kwaliteit van leven. Zijn ouders zagen meteen positieve veranderingen, bijvoorbeeld tijdens het eten, spelen en knutselen. Dingen die eerder een grote uitdaging waren, zijn met zijn nieuwe prothese makkelijker. Een tweede opinie gesprek voor kind met prothese bij het Amputee Care Center is daarom van grote waarde geweest.

Wil jij ook een afspraak plannen voor een gratis en vrijblijvend gesprek? Samen met je kind ben je van harte welkom bij ons. Onderzoek de mogelijkheden en bekijk nieuwe innovatieve oplossingen.

Een oriënterend gesprek is belangrijk omdat het helpt om alle beschikbare opties te begrijpen, inclusief verschillende soorten prothesen, de impact op het dagelijks leven van je kind en de kosten. Dit gesprek biedt de mogelijkheid om vragen te stellen, zorgen te bespreken en een weloverwogen beslissing te nemen over de beste zorg voor je kind.

Ben jij, net zoals de ouders van Arthur waren, ook op zoek naar een (gratis en vrijblijvende) tweede opinie?

contact us

Boek een kennismakingsgesprek met een heerlijke kop koffie !

Contacteer ons via het contactformulier of
via +32 (0)470 500 888. Wij staan graag tot uw dienst.

Arm2

Kinderprothese revalidatiecentrum

Het traject van Arthur laat zien hoe we bij Amputee Care Center denken en werken: stap voor stap gaan we voor de beste oplossing voor het kind, in nauw overleg met de ouders. Het Amputee Care Centrum is hét aanspreekpunt voor elk kinderprothese revalidatiecentrum in België en Nederland. We werken nauw samen met de artsen, specialisten, fysiotherapeuten en kinesisten van het kind om samen te zorgen voor holistische zorg op maat van je kind.

Het Amputee Care Center is deel van Spronken Groep met meer dan 60 jaar ervaring in prothese zorg en heeft duizenden tevreden klanten in België, Nederland en daarbuiten. We zijn erkend leverancier van alle mutualiteiten en zorgverzekeraars. 

contact us

Boek een kennismakingsgesprek met een heerlijke kop koffie !

Contacteer ons via het contactformulier of
via +32 (0)470 500 888. Wij staan graag tot uw dienst.