Welkom bij Amputee Care Center
powered by Spronken
De revalidatie na een arm- of beenamputatie is intensief. Hoe de revalidatie precies verloopt verschil van persoon tot persoon. Zo is dit afhankelijk van het type amputatie, je algehele gezondheid en van de prothese die voor je gemaakt wordt. Bij Amputee Care Center vertellen we je graag meer over wat je kunt verwachten na amputatie en welke factoren invloed hebben op de prothese revalidatie.
De revalidatie na armamputatie is vaak complex. Je arm gebruik je de hele dag voor allerlei ‘simpele’ activiteiten zoals eten, schrijven en aankleden. Een armprothese moet daarom nauwkeurig afgestemd zijn op je behoeften om zo je dagelijkse activiteiten weer uit te kunnen voeren. Bij het Amputee Care Center maken we een unieke prothese en bieden we altijd zorg op maat. Iedere armamputatie en ieder persoon is namelijk anders, de prothese revalidatie daarmee dus ook. Een juiste armprothese en amputatiezorg op maat helpen om de kwaliteit van leven aanzienlijk te verbeteren.
Beenprothesen zijn vooral gericht op mobiliteit. Revalidatie na beenamputatie richt zich in eerste instantie op staan en lopen. Daarna komen je persoonlijke doelen aan bod natuurlijk. Bij Amputee Care Center zijn we gespecialiseerd in een groot gamma prothesen, van eenvoudige modellen tot sportprothesen, waarmee je weer voluit kunt sporten, zoals een blade prothese, een fietsprothese of een golfprothese.
De complexiteit van een beenprothese is voornamelijk afhankelijk van of het amputatieniveau een transtibiale amputatie (onder de knie) of transfemorale amputatie (boven de knie) betreft. Het Amputee Care Center is gespecialiseerd in onderbeen- en bovenbeenprothesen. Wij maken vaak een beenprothese op 1 dag!
AmputeeCareCenter.com staat bekend om hun gespecialiseerde totaalzorg en begeleiding voor mensen die net een amputatie hebben ondergaan. Het protheseteam biedt op maat gemaakte revalidatieprogramma’s voor prothesen die rekening houden met het type amputatie, het amputatieniveau en de individuele behoeften van de patiënt. Dit kan bijdragen aan een snellere en effectievere revalidatie.
Kortom, lopen binnen 7 weken na een beenamputatie, waarvoor het Amputee Care Center bekend staat, is mogelijk in sommige gevallen. De volledige revalidatie en het optimaal leren gebruiken van een prothese kost doorgaans meer tijd.
Voor kinderen speelt ook de groeifactor nog een belangrijke rol. Revalidatie na amputatie voor kinderen vraagt een gespecialiseerde aanpak. Een kinderprothese moet regelmatig aangepast worden aan het lichaam dat nog groeiende is. Het Amputee Care Center heeft een unieke aanpak. De prothese of onderdelen ervan (zoals de koker) kunnen digitaal ontworpen worden en worden 3D-geprint. Zo krijgt je kind steeds een nieuwe koker en een perfect passende prothese! De kosten? Die zijn bij het Amputee Care Center meestal inbegrepen.
We beginnen met prothese revalidatie op het moment dat de stomp, na amputatie, helemaal genezen is. Kinderen en jongeren, maar ook patiënten met een goede algehele gezondheid herstellen meestal sneller. Wanneer je onderliggende gezondheidsproblemen hebt, zoals diabetes of hart- en vaatziekten, kan het zijn dat je langer nodig hebt om volledig te herstellen alvorens je met de prothese revalidatie kunt beginnen.
Een basisprothese kan relatief eenvoudig zijn om mee te leren werken. Een meer innovatieve prothese, zoals een bionische prothese, een myo-elektrische armprothese of een bovenbeenprothese met elektronische knie heeft vaak een langere leerperiode. Je moet de technische aspecten van de prothese onder de knie krijgen en er is vaak meer controle en afstemming nodig. Tegelijkertijd biedt een high-tech prothese natuurlijk wel veel meer mogelijkheden zodra je eraan gewend bent. Deze prothesen zorgen ervoor dat je amputatie geen beperking is, maar je prothese juist een soort superkracht wordt!
In het algemeen kunnen we het herstel na amputatie verdelen in een aantal fasen. Bij het Amputee Care Center heten we je graag welkom vóór de amputatie, zodat we je precies kunnen uitleggen wat de specifieke zorg voor jou zal inhouden en welke oplossingen wij kunnen bieden om je snel en aangenaam bij te staan met het revalideren.
Het amputatie herstel is vaak een lang proces en een precieze tijdlijn is moeilijk te voorspellen vanwege de vele factoren waarvan dit afhankelijk is. Bij Amputee Care Center bieden we gespecialiseerde totaalzorg op maat, en kunnen we het amputatie herstel en de duur ervan meestal goed inschatten, zelfs al voor je amputatie.
Onze doelstelling is om ervoor te zorgen dat de amputatie geen beperking is, maar de prothese juist je kwaliteit van leven verbetert. We bieden voor iedereen de best mogelijk zorg op maat. Een persoonlijk begeleider staat je bij tijdens je revalidatie. Wij geloven erin dat persoonlijke totaalzorg en custom prothesen een wereld van verschil kunnen maken en zijn er trots op te kunnen zeggen een voorloper hierin te zijn in België en Nederland.
Als je een amputatie ondergaat, word je voor je eerste prothese in vele gevallen geholpen door de verantwoordelijke prothesemaker van het ziekenhuis. Het is gebruikelijk om in deze acute fase gebruik te maken van zijn of haar diensten, omdat deze situatie nieuw is en omdat je geen ervaring hebt met prothesen. Je hebt immers heel wat aan je hoofd en meestal geen zin om het heft in eigen hand te nemen.
Toch is informatie inwinnen belangrijk. Een goed geïnformeerde patiënt is de eerste stap naar een succesvolle genezing. Weet dat je recht hebt op een gratis tweede opinie. Je kan hiervoor laagdrempelig terecht bij het Amputee Care Center voor een oriënterend gesprek over aangepaste zorg voor, tijdens en na je amputatie. Een gesprek is vrijblijvend en volledig kosteloos.
Contacteer ons via het contactformulier of
via +32 (0)470 500 888. Wij staan graag tot uw dienst.