• Welkom bij Amputee Care Center

  • powered by Spronken

Meet the team

DSC 2021 Team Thumbs Up

Together Everybody Achieves More! 

Ons team van specialisten in de prothesezorg bestaat uit een goede mix van ervaren rotten en gedreven juniors, die elk op hun manier hun bijdrage leveren aan het behalen van de dagelijkse objectieven en uitdagingen die zich telkens stellen.

Met een luisterend oor, een gezonde portie creativiteit en met veel  enthousiasme, gaan ze elke dag opnieuw op zoek naar de beste oplossing voor de noden en behoeften van hun patiënten. 

Meer dan 145 jaar ervaring!

Wij stellen hen graag aan jullie voor!

Femke Loisse - Coördinator Amputee Care Center

Ervaring?

Ik heb 8 jaar gewerkt als ergotherapeute in de revalidatie waardoor ik heel wat kennis heb rond amputaties, hulpmiddelen en tegemoetkomingen voor personen met een beperking. Sinds maart 2023 ben ik aan de slag als coördinator voor het ACC en krijg ik de kans om mijn opgedane kennis verder uit te breiden.

Voor mij is een prothese belangrijk of interessant omdat deze de autonomie van de persoon kan vergroten of verbeteren, ook dat deze zorgt voor fysieke en mentale verbetering. Tijdens het werken, geniet ik van het sociaal contact met klanten en collega’s en werk ik graag multidisciplinair om problemen of beperkingen op te lossen.

Favoriete protheseonderdeel/product?

De voet zorgt opnieuw voor een zekere stabiliteit in het leven van de persoon. 

Wist-je-datje?

In mijn vrije tijd blijf ik graag zorgen voor de mensen en kan je me terugvinden in de horeca.

Als laatste hecht ik belang aan reizen en lekker eten.

DSC 1635 Femke Bijgesneden
DSC 1573 Robby Hendrickx

Robby Hendrickx - Senior Clinical Specialist - 20 jaar ervaring

Waarom werken als prothesist?

Het grote verschil voor mij, in vergelijking met het beroep van orthesist of rolstoelverstrekker, is dat je met je prothesepatiënten een relatie opbouwt voor de rest van hun leven of je carrière. Op die manier kan je ook kijken hoe je hen in hun dagelijks leven het best kan helpen. Dit schept zelfs soms een vriendschapsband.

Favoriete protheseonderdeel/product?

Mijn favoriete protheseonderdeel is de Balance S voet. Dit is een ideale startersvoet voor zowel een oudere als jongere gebruiker. Zoals de naam van de voet al laat blijken is het een stabiele (balance) voet door het brede contactoppervlak. Deze stabiliteit/zekerheid wil iedere starter met een prothese voelen bij zijn/haar eerste stappen.

Wist-je-datje?

Reizen met het gezin is het liefste wat we doen. Een droom is om mijn job en het reizen een keer te combineren. Graag zou ik eens een aantal weken naar een ontwikkelingsland gaan om daar hulpbehoevende patiënten met een amputatie van een prothese te voorzien.

Bram Bulteel - Senior Clinical Specialist Prosthetics - 18 jaar ervaring

Waarom werken als prothesist?

Ik vind het fijn om creatieve oplossingen te bedenken op maat voor elke patiënt. Elke patiënt is anders en dat vereist soms de nodige innovativiteit! 

Het is daarom ook belangrijk nieuwe producten te kunnen testen. Door een goede samenwerking met onze leveranciers staan we op de eerste rij om de juiste analyses te maken van de laatste nieuwe technologieën.

Favoriete protheseonderdeel/product?

De elektronische protheseknieën zij één mijn favoriete onderdelen door de geavanceerde technologie die er achter zit en alle extra mogelijkheden die deze bieden om onze patiënten nog meer levenskwaliteit te geven. De belangrijkste eigenschap van dit soort knieën is de veiligheid die ze biedt t.o.v. de conventionele systemen.

Tegenwoordig bestaan er zelfs gemotoriseerde protheseknieën. Deze zijn nog veiliger en geven de gebruikers nog extra 'power' om op een energie-efficiënte en dynamische manier door het leven te gaan.

Wist-je-datje?

Op dinsdagavond vind je me op de circusles. Hier doe ik aan jongleren en éénwieleren. 

In 2008 heb ik ook in Suriname gewerkt als orthopedische technieker in het revalidatiecentrum van Paramaribo.

DSC 1750 Bram Bulteel Uitsnede
DSC 1588 Siemen Teunis

Siemen Teunis - Clinical Specialist Prosthetics - 8 jaar ervaring

Waarom werken als prothesist?

Werken als prothesist bezorgt me elke dag opnieuw de nodige voldoening. Elke prothesegebruiker is anders, dus telkens zijn er nieuwe uitdagingen. Het doet me bovendien bijzonder veel plezier wanneer mensen blij worden wanneer ze hun eerste stappen kunnen zetten met hun nieuwe prothese. Bovendien werken we vaak met onze handen, en dat op zich is vrij uniek.

Favoriete protheseonderdeel/product?

Dan kies ik voor de Direct Socket! Met deze One-visit-prosthetic-solution kan je een volwaardige, state-of-the-art prothesekoker maken op een halve dag tijd.

Voor een geamputeerde van het bovenbeen kan je hiermee een prothesekoker maken die iets lager komt dan een conventionele prothesekoker, waardoor de gebruiker meer bewegingsvrijheid heeft ter hoogte van de heup.

Wist-je-datje?

Reizen is mijn favoriet tijdverdrijf! Liefst van al reizen we dan naar de bergen, waar we kunnen wandelen en wintersporten. Vaak gaan op vakantie naar Oostenrijk.

Rikus van der Meulen - Senior Clinical Specialist Prosthetics - +40 jaar ervaring

Waarom werken als prothesist?

Lang geleden ben ik begonnen met het maken van aluminium en houten prothesen. Vandaag, in het digitale tijdperk, maken we gebruik van scanners om onze maatnames te doen en doen we digitale correcties. Dit geeft ons als zorgprofessional de gelegenheid om nog betere prothesen te maken.

Kortom, het is een heel mooi vak waar je een unieke combinatie kan terugvinden van mens en techniek. En dat boeit mij al meer dan 40 jaar.

Favoriete protheseonderdeel/product?

Het is dan misschien geen product, maar vandaag geeft het mij bijzonder veel voldoening om CAD-CAM (Computer-Aided-Design - Computer-Aided-Manufacturing) als tool te kunnen gebruiken voor het maken van hulpmiddelen. Ons vak wordt wel eens beschreven als een ambacht, maar de implementatie van scanners en 3dprinters zal ons in staat stellen op een efficiënte manier nog beter passende apparaten te vervaardigen. Helemaal top!

Wist-je-datje?

Naast reizen ben ik een fervent zeiler. Zodra ik aan boord stap van mijn schip en de wind mij naar een nieuwe bestemming brengt, kan ik alles vergeten. 

Rikus Van Der Meulen
DSC 1784 Céline Ernst

Céline Ernst - Clinical Specialist Prosthetics - 3 jaar ervaring

Waarom werken als prothesist?

Het leuke aan dit beroep zijn de sociale contacten met de prothesegebruikers, hun families en de andere zorgprofessionals. Daarnaast krijg ik veel voldoening van de praktische uitvoering van het vak. 

Elke prothesegebruiker is anders. Met veel plezier en creativiteit gaan we dan ook telkens op zoek naar de beste oplossing voor zijn/haar behoeften. 

Favoriete protheseonderdeel/product?

Mijn voorkeur gaat in dit geval uit naar de microprocessor gestuurde prothesehanden. Vandaag bestaan er een heleboel modellen van verschillende leveranciers, waarmee het soms mogelijk is om meer dan 30 verschillende soorten grepen uit te voeren. 

Soms vraagt het wel wat tijd en energie van de gebruiker om optimaal te functioneren met de prothese, maar op lange termijn zijn er vooral voordelen van dit soort innovaties.

Wist-je-datje?

Ik zit niet stil en heb dan ook een heleboel hobbies : wandelen, paardrijden, duiken, skiën, reizen, ...

Matthias Bossuyt - Senior Clinical Specialist Prosthetics - +25 jaar ervaring

Waarom werken als prothesist?

Samen met de patiënt op zoek gaan (ontdekken) wat voor hem/haar de beste prothese is voor diens noden en behoeften. We houden hier natuurlijk rekening met de fysieke mogelijkheden, het niveau van amputatie en het activiteitenniveau. Probleemoplossend kunnen denken is hierbij een must. Dat geeft me elke dag weer bijzonder veel voldoening.

Favoriete protheseonderdeel/product?

De cosmetische afwerking!!! Het oog wilt natuurlijk ook wat.

Zo zijn er tal van mogelijkheden om de prothese esthetisch af te werken. Dit kan gaan van een eenvoudige schuimmousse, die geslepen wordt in een anatomische vorm, tot 3dgeprinte covers in allerlei kleuren of afbeeldingen. 

Persoonlijk hou ik wel van een afwerking met een leuke twist : disco-style of bijvoorbeeld met het embleem van je favoriete voetbalclub!

Wist-je-datje?

Ik ben papa van drie schatten van kinderen en in mijn vrije tijd ben ik amateur schrijnwerker.

DSC 1700 Matthias Bossuyt
DSC 1568 Kevin Lemmens

Kevin Lemmens - Clinical Specialist Prosthetics - +18 jaar ervaring

Waarom werken als prothesist?

In mijn beginperiode heb ik als werkplaatsmedewerker orthopedische voorzieningen en prothesen vervaardigd. Na mijn opleiding vond ik mijn voldoening erin om cliënten te mogen helpen en adviseren.

Het is mijn passie geworden om de cliënt die ik behandel  weer op de been te krijgen. Ik houd van een persoonlijke aanpak waarbij niet alleen naar de prothese gekeken wordt maar naar de hele persoon.

Behulpzaam zijn voor een ander, daar word ik gelukkig van!

Favoriete protheseonderdeel/product?

Het mooie van de prothesiologie is het uitwerken van de meest optimale uitlijning van de prothese in functie van de gewenste functionaliteit van de gebruiker.

Met de uitlijning bepalen we de juiste positionering van de verschillende componenten t.o.v. elkaar.

Elke patiënt is anders en heeft daarom ook andere noden en behoeften. Elke prothese heeft daarom ook een unieke uitlijning.

Wist-je-datje?

Na het het geluk te mogen hebben om 5 kinderen te krijgen heb ik in de privésfeer ook niet te klagen qua drukte, hier gaat na mijn werk al mijn liefde en tijd inzitten zoals begrijpelijk.

Alex Piga - Technical Specialist Prosthetics - +/- 11 jaar ervaring

Wat is zo leuk aan het maken van prothesen?

Wetende dat we niet zo maar in de productie staan en een zoveelste apparaat in lijn maken, dat maakt voor mij een wezenlijk verschil. We maken een uniek stuk, telkens op maat van de gebruiker, waarvan we weten dat het de levenskwaliteit van onze klant zal verbeteren. Hierin kunnen gaan we dan nog een stapje verder met de afwerking, waarmee we zo goed mogelijk aan de vraag kunnen voldoen.

Favoriete protheseonderdeel/product?

De esthetische afwerking van een prothese, waarmee we het gezonde lidmaat volgens afmetingen en foto’s bij benadering zo levensecht kopiëren.

Wist-je-datje?

  • Een aantal keer per jaar probeer ik naar Milaan te gaan om te supporteren voor mijn favoriete club
  • Quality time met het gezinnetje (vrouw en zoontje) vind ik het belangrijkste in het leven.
  • Verder ben ik van Italiaanse afkomst waardoor ik graag naar Italië reis en dol ben op het Italiaans eten.
  • Voetballen en lopen zijn mijn hobby’s
DSC 1882 Alex Piga
DSC 1917 Jan Coenen

Jan Coenen - Technical Specialist Prosthetics 

Wat is zo leuk aan het maken van prothesen?

Het fijne aan mijn werk is dat ik vanaf de maatname de prothese volledig zelfstandig met de hand kan afwerken tot een mooie prothese voor de patiënt. 

Favoriete protheseonderdeel/product?

De Aqualeg cosmetische prothesecover vind ik fijn om te installeren en geeft de prothese op een eenvoudige manier een mooie afwerking.

Wist-je-datje?

Ik ben de fiere papa van Gust en besteed mijn vrije tijd dan ook het liefst zoveel mogelijk met hem. Verder speel ik ook amateurvoetbal en om me te onstpannen lees ik het liefst boeken over alles wat met geschiedenis te maken heeft.

Charlotte - Junior Clinical Specialist Prosthetics - +/- 5 jaar ervaring (productie)

Waarom werken als prothesist?

Ik vind een goed contact met de patiënten echt belangrijk, je bouwt ook echt een band op. Wat ik ook zo mooi vind aan het beroep is dat je dit dan ook combineert met het werken met je handen : gipsen, uitlijnen, maken van de koker of aanpassingen doen aan de koker, ... Tegelijkertijd moet je ook veel productkennis hebben om het juiste onderdeel te kunnen kiezen voor je patiënt. Deze mix is echt op mijn lijf geschreven.

Favoriete protheseonderdeel/product?

De prothesekoker zelf! Hier start alles mee. Ik haal er enorm veel voldoening uit als de koker een goede fitting heeft.

Voor de maatname bepaal je als prothesist hoe de prothese zal zijn:  keuze van de liner, welke suspensie-systeem, welke plaatsen op de stomp ga je belasten of ontlasten, … Deze keuzes maak je door in gesprek te gaan met je patiënt. Je moet dus elke keer opnieuw die afweging maken omdat iedere patiënt anders is. 

Wist-je-datje?

Ik ga heel graag naar pretparken, en dan vooral voor de rollercoasters. Soms gaan we dan ook op reis speciaal voor een bepaald pretpark te kunnen bezoeken. 

DSC 1796 Charlotte