• Welkom bij Amputee Care Center

  • powered by Spronken

Follow- up en begeleiding na OSSEOINTEGRATIE

Power Knee Walking 2021 01 John
contact us

Boek een kennismakingsgesprek met een heerlijke kop koffie !

Contacteer ons via het contactformulier of
via +32 (0)470 500 888. Wij staan graag tot uw dienst.

Hebt u een transtibiaal, transfemoraal of transhumeraal implantaat en bent u op zoek naar een zorgpartner die u verder kan begeleiden in de opbouw van uw prothese, uw revalidatietraject of omtrent de verzorging van uw stoma. Het Amputee Care Center biedt vanuit een holistische aanpak een volledige begeleiding voor al uw noden.

Osseointegratiechirurgie voor reconstructie bij geamputeerden wordt gedefinieerd als een procedure waarbij een metalen implantaat direct wordt verankerd aan het resterende bot, dat vervolgens via een kleine opening in de huid aan een prothetisch ledemaat wordt bevestigd met behulp van een transcutane connector. Deze techniek heeft in de afgelopen 30 jaar geleidelijk meer acceptatie gekregen.

Osseogeïntegreerde prothese voor amputatie patiënten wordt ook wel een klikprothese genoemd. Bij een osseointegratie operatie wordt een pen in het bot geïmplanteerd waaraan de prothese wordt bevestigd.

Het Keep Walking Femoral implantaat is nieuw en waarschijnlijk de beste oplossing voor patiënten met amputatie van de onderste ledematen op femoraal niveau. Clinical trials lopen in verschillende landen van Europa. De huid van de stomp wordt gesloten, zodat er minder kans is op infectie. Het Keep Walking implantaat helpt het loopvermogen te verbeteren en zorgt voor meer comfort bij het gebruik van een bovenbeenprothese.