• Welkom bij Amputee Care Center

  • powered by Spronken

Beenprothesen

beenprothese kine

Beenprothese voor laag actieve gebruikers

Leeftijd en een minder goede gezondheid kunnen een aanzienlijke impact hebben op uw mobiliteit en op uw zelfvertrouwen. Het opnieuw leren lopen met een prothese kan op zichzelf al een hele uitdaging zijn.

Daarom is het belangrijk dat u zich veilig en comfortabel voelt en de juiste fysieke en mentale ondersteuning krijgt. Levenskwaliteit is daarom een belangrijk objectief.

Beenprothesen voor laag actieve gebruikers zijn daarom opgebouwd met bijzondere aandacht voor veiligheid en comfort, in en rondom het huis. In dat geval spreken we bijvoorbeeld over schokabsorberende prothesevoeten, rotatie-adapters, meer-assige protheseknieën en/of secure ophangingssystemen.

Deze groep van gebruikers hebben meestal iets minder bewuste controle over hun prothese, waardoor we, zeker in eerste instantie, ervoor zorgen dat we veel stabiliteit kunnen bieden met de prothese.

Beenprothesen voor hoog actieve - dynamische -  gebruikers

Voor de hoog actieve prothesegebruikers is de juiste keuze van aangepaste prothese componenten eveneens cruciaal. 

Vaak verwachten deze gebruikers toch dat tikkeltje meer van hun prothese, waardoor de gekozen componenten performanter moeten zijn.

Bij het opbouwen van de prothese houden we zoveel als mogelijk rekening met alle activiteiten die de gebruiker wenst uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het opvangen van rotatiekrachten door rotatieadapters of het absorberen van impact door elementen specifiek ontwikkeld voor schokabsorptie. 

Elk product heeft zijn specifieke eigenschappen. Tijdens deze zoektocht is het daarom belangrijk dat verschillende componenten kunnen uitgetest worden. 

Wij gaan samen met u op zoek naar het juiste product voor uw noden en behoeften.

onderbeenprothese lichtgewicht
electronische protheseknie
contact us

Boek een kennismakingsgesprek met een heerlijke kop koffie !

Contacteer ons via het contactformulier of
via +32 (0)470 500 888. Wij staan graag tot uw dienst.

Microprocessor gestuurde prothese-onderdelen

De meest innovatieve prothese-onderdelen zijn tegenwoordig voorzien van een microprocessor. Dit is een computertje dat de functionaliteit van het onderdeel optimaliseert op gebied van stabiel en comfortabel bewegen. Deze producten worden ook wel bionische producten genoemd.

De meest voorkomende microprocessor gestuurde onderdelen zijn prothesevoeten, -knieën of -handen.

Dit geeft gebruikers van een armprothese bijvoorbeeld de mogelijkheid verschillende, voorgeprogrammeerde grepen te kunnen gebruiken met hun prothesehand.

Microprocessor gestuurde protheseknieën zorgen voor een stabiel en energie-efficiënt looppatroon.

Bionische prothesevoeten geven de gebruiker de mogelijkheid om zonder enig probleem een helling of een trap op een veilige manier op en af te lopen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van deze onderdelen een sterke positieve invloed heeft op gebied van levenskwaliteit

Maak snel een afspraak met onze specialisten als u meer wilt weten of u in aanmerking komt een microprocessor gestuurde prothese!