• Welkom bij Amputee Care Center

  • powered by Spronken

Kinderprothesen

Beenprothesen voor kinderen

Jonge prothesegebruikers willen, net zoals alle andere kinderen, het maximale uit het leven halen - rondrennen met vriendjes en familie, genieten van school, sporten en veel plezier maken.

Prothesen voor baby's, kinderen of junioren moeten hen in staat stellen dat alles en nog veel meer te doen. De kindertijd is een tijd van ambitie en avontuur, waarin maximale mobiliteit en persoonlijke ontwikkeling maximaal ondersteund moet worden.

Kinderen die actief bezig zijn en plezier hebben, ondanks een mogelijke handicap, sturen een geweldige boodschap naar hun leeftijdsgenoten en naar de mensen om hen heen. Ze zijn een bron van vreugde voor ons allemaal. 

Goede stabiliteit van de prothese is een belangrijk aspect bij prothesebouw voor jongeren. Dat, en een hoge mate van flexibiliteit en energierendement. Van stevige kniegewrichten tot dynamische voetmodules en comfortabele kokers, wij bieden het allemaal, voor elke leeftijd.

Ontdek zelf de mogelijkheden van een beenprothese. Maak, samen met uw kind, een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Amputee Care Center by Spronken beenprothese Ossur
contact us

Boek een kennismakingsgesprek met een heerlijke kop koffie !

Contacteer ons via het contactformulier of
via +32 (0)470 500 888. Wij staan graag tot uw dienst.

Armprothesen voor kinderen

Er zijn veel goede opties voor prothesen voor kinderen met aangeboren afwijkingen of verlies van de bovenste ledematen. Van eenvoudige passieve handen voor baby's en peuters tot activiteitsgebonden hulpstukken om te fietsen of een knuppel vast te houden, tot myo-elektrische handen om naar school te gaan. Omdat kinderen vaak van jongs af aan de prothese leren gebruiken, kunnen ze opgroeien tot actieve, succesvolle prothesegebruikers.

We raden aan om baby's zo vroeg mogelijk van een prothese te voorzien om ze aan te moedigen een prothese te accepteren en te gebruiken wanneer ze de wereld om zich heen beginnen te verkennen. 

  • Van 9 tot 18 maanden krijgt een passieve prothese de voorkeur.
  • Vanaf ongeveer 2 jaar hebben kinderen vaak baat bij activiteitsspecifieke prothesen voor sport en spel.
  • Vanaf 3-4 jaar kan een eerste eenvoudige myo-elektrische hand en pols prothese gedragen worden.
  • De meer geavanceerde multischarnierende bionische arm- en/of handprothese is meer geschikt voor tieners.

Door vroeg te starten met de armprothese wordt het gebruik in vele gevallen een gewoonte en voorkom je bijvoorbeeld overbelasting van de niet-aangedane zijde.

Omdat kinderen vaak van jongs af aan de prothese leren gebruiken, kunnen ze opgroeien tot actieve, succesvolle prothesegebruikers.